Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vd för Idre Turism

Annons

Peter Emretsson har under de senaste åren jobbat med det stora projektet Drömmen om framtiden. Ett projekt som avvecklades i samband med årsskiftet.

- Vi har kvar den allra sista slutredovisningen, men vi jobbar också med att få till en fortsättning av Drömmen om framtiden, säger Peter Emretsson.

När det gäller den eventuella fortsättningen på det stora framtidsprojektet i Särna, Idre och Grövelsjön så är tanken att det inte ska ägas av ett privat bolag. Så blev fallet när gamla SIG-stiftelsen blev Idre Turism.

- Det nya bolaget ska i princip koncentrera sig på bokningar av bäddar och aktiviteter. Nu gäller det för bygden att enas och jobba tillsammans i stället för att konkurrera, menar Peter Emretsson.

- Själva Idre Tursim kommer att ombildas som bolag och det nya bolaget ska inte äga några egna bäddar eller aktiviteter. Genom att enbart jobba med marknadsföring och bokningar ska vi kunna samla hela näringen på ett bättre sätt, säger Peter.

Med ett skratt konstaterar han också att Johnny Granlund ibland trampade på ömma tår.

- Men det är Johnny också medveten om. Så nu är tanken den att han bara ska skjuta in de pengar som behövs så företaget kommer i gång. Själva verksamheten ska han låta mig och den personal som kommer att anställas få ta ansvar för.

Det innebär att dagens personal i Idre turism kommer att varslas.

- Vi kommer att utlysa fler tjänster. Min förhoppning är att dagens personal kommer att kunna söka de nya tjänsterna.

Det gäller inte minst Kjell Landén, Idre turisms ansikte utåt.

- Kjell har förklarat sig intresserad av att jobba vidare i det nya bolaget.

När det gäller avtalet med kommunen om turistbyråerna så ligger det i dag på Fliesbergs.

- Kortsiktigt blir det kvar som i dag, men förhoppningen är att vi ska kunna finna en lösning så att själva turistbyråverksamheten kan drivas inom Idre Turism, om nu inte kommunen vill göra det, säger Peter Emretsson.

Blir du då kommunens nye turistchef?

- Nej, det är verkligen inte min avsikt. Förhoppningen är i stället att kommunen kan ta ansvar för att ha en egen turistchef som kan representera hela kommunen på ett bra sätt, säger Peter Emretsson.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons