Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny väg ska locka fler gäster

Annons

Då kommer campinggästerna att slussas in till Prästholmen via nuvarande infart till Moraparken, från Vasaloppsvägen.

Det är härifrån den nya vägen dras, diagonalt över nuvarande parkeringsyta vid parken. Den följer sedan älven fram till hotellet. Vägen får en bredd på 7,5 meter och den totala väglängden är 1 100 meter.

Även om nya vägen dras över parkeringsytan kommer antalet bilplatser ändå att bli detsamma genom att andra ytor kan tas i anspråk.

Byggföretaget Peab har fått entreprenaden och platschef Karl-Erik Andersson säger att arbetet inte kommer att vara helt avslutat förrän under försommaren 2005. Det gäller då slutfinishen av asfalteringen som inte kommer att hinnas med i år.

Gamla infarten till campingen stängs inte. Campinggästerna kommer även fortsättningsvis att kunna åka in och ut här, dock måste all incheckning ske vid den nya receptionen i anslutning till hotellet.

Moraparkens vd Hans-Olof Bogren säger att med den här lösningen kommer både Moraparken och hotellet att exponeras på ett helt annat sätt för campinggästerna, något som ger en helhetsbild av området och som kommer att locka flera att utnyttja även dessa anläggningar.

Det beräknas att 100 ekipage per dygn kommer att trafikera den nya vägen under campingsäsongen.

- Genom att vi får en gemensam reception för både hotellet och campingen kan vi även spara personalkostnader, konstaterar Hans-Olov Bogren som avslutningsvis tillägger att kapitalet det här arbetet kostar har Moraparken lånat upp.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons