Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny typ av bluffaktura i omlopp

Annons

Sune Hultman vid det nya IT-företaget Celona i Ludvika hoppas att fler med honom genomskådar fakturabluffen.

Till skillnad från vanliga fakturabluffare så står det angivet att det är en faktura med nummer och senaste betalningsdag.

Därför hoppas Sune Hultman att polisen kommer att utreda bluffen efter hans polisanmälan. Det enda som visar att man inte är betalningsskyldig är ett par finstilta rader på ett färgglatt medföljande reklamtryck. Där lockas man med att tjäna 14 000 kronor och dessutom ha chansen att vinna en resa värd 36 000 kronor.

- Och så kommer den mitt inför den hektiska semestertiden och dessutom erbjuder man en tjänst som redan finns gratis på internet, konstaterar Sune Hultman.

Fakturan på 4 990 kronor kommer Hultman att överlämna till polisen och inte göra som det står i det finstilta, att kasta bort den.

En annan som drabbats är Dalabär:

- Jag har aldrig beställt någon adress på internet. Detta är en ren och skär bluff, säger Jean Ringberg, ägare av Dalabär i Ludvika.

- Det går naturligtvis inte att få någon kontakt med företaget när man ringer.

- Man kan väl bara hoppas att ingen går på detta "supererbjudande". Det där med bluffakturor börjar tyvärr att bli vardagsmat, tillägger Ringberg irriterad.

Andra företagare i trakten rapporterar att branchtelefonkataloger är ett annat i dagarna populärt objekt att försöka lura sommarstressade småföretagare med.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons