Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny träningshall närmar sig

Annons

- Vi trampar på med insamlingen, säger Backlund.

Det var i höstas i samband med allsvenskans seriestart som Backlunds stockinsamling drog igång. En träningshall i Leksand är vad det handlar om. Inte minst med tanke på det hårda nyttjandetrycket på befintlig hall. Målsättningen 2 500 timmerstockar har idag passerats med råge. Backlund gläds åt dagens 3 000 stockar, men det kan bli många fler. Insamlingen fortsätter. På det viset kan det även bli virke till läktare, omklädningsrum och förrådsutrymmen.

- När det har gått så lätt fortsätter vi.

Lars Backlund menar att det är bara att fortsätta smida så länge järnet är varmt. Hans idè om insamling av stockar till en B-hall har väckt uppmärksamhet inte bara i Dalarna.

- Häromdagen ringde det en person från Skellefteå och undrade hur vi bar oss åt. De skulle göra likadant.

Lars Backlund är optimist, och han gör allt för att dra sitt strå till ishallsstacken. Vid hemmamatchen mot Boden för veckan sedan träffade han ett par bönder från Stora Skedvi. Resultatet blev att Backlund kunde räkna in ytterligare 50 stockar.

- Jag hade hoppats att bygget skulle ha kommit igång redan i vår, men så blir det inte. Det måste planeras mer. Efter årsskiftet kan det bli byggstart.

Gårdagens hemmamatch mot kvalspelets besvikelse Björklöven kunde bara gå på ett sätt, tyckte Backlund, och tippade 7-2 till hemmalaget. En självklar hemmaseger förutspåddes och lika segerviss är han när det gäller Leksands återkomst till eliten.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons