Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tjejgrupp för Faluns unga

Annons

Tjejjouren har varit igång nästan ett år. Den riktar sig till unga tjejer i åldrarna från högstadiet upp till 24 år.

I början fungerade jouren bara som en mailjour dit tjejerna kunde skriva om det som bekymrade dem. Det kan var vad som helst från allvarliga problem som exempelvis misshandel, incest och droger till kärleksbekymmer och frågor om samliv, könssjukdomar och relationer.

De som svarar på mailen har alla gått igenom tjejjourens utbildning och har tystnadsplikt. Och mailjouren är flitigt utnyttjad.

I november gick tjejjouren vidare och öppnade en telefonjour dit tjejerna kan ringa och få prata direkt med någon om sina problem eller funderingar. Men den har det ännu inte blivit någon riktig fart på, säger jourens Vendela Alm.

- Tjejerna verkar inte riktigt ha hittad den ännu, säger hon.

Vid kontakterna med de unga tjejerna har det kommit signaler om att flera av dem vill träffa andra tjejer att diskutera med.

- Det finns ett behov att få träffas, prata och lyssna på andra med liknande problem och frågor för att slippa känna att man är ensam om dem, säger Vendela.

För att tjejerna skulle få möjlighet att stötta varandra i grupp fick tjejjouren i november 16 000 kronor av brottsofferfonden. Och nu dras den första tjejgruppen igång.

De som vill vara med får närmare information om vad det går ut på i kväll klockan 18 i Böndernas hus på Parkgatan 5.

- Och man behöver inte alls ha något specifikt problem för att få vara med i gruppen. Det räcker med att man känner att man är ensam och behöver träffa andra, säger Vendela Alm som ser tjejgruppen också som en möjlighet för nyinflyttade eller ensamma mammor att få kontakter.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons