Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tekniksal i Insjön

Annons

Nu var tekniksalen på plats. Det gladde Neuman och många andra mycket. Neuman medgav också att invigningen kanske var det roligaste som hänt under hans rektorstid.

Med Clas Ohlson, skolområdet och EU-medel i ryggen ser det ut att bli någonting riktigt bra.

EU-projektet Equal, med Calle Rönn i spetsen, ger en meningsfull tillvaro för vissa skolungdomar men även för vuxna i kategorin 55 plus. De får fungera som mentorer och ledstjärnor.

- Det började egentligen med gocart, säger ungdomskontorets Joakim Valter.

Sedan kom Rönn och EU med i bilden. Här ska det byggas ett par modeller av flygplan som de såg ut under första världskriget drivna av modifierade VW-motorer.

För någon vecka sedan gav EU klartecken till åtta rykande färska miljoner. I höst inleds tvåårsprojektet som i slutänden ska utmynna i någonting på Siljansnäs flygplats som liknar småländska High Chaparall, eller varför inte något åt Tomtelandshållet?

Därmed blir Siljansbygden en attraktion rikare. Leksand, Mora, Rättvik och Borlänge finns med i projektet, men även Italien och Tyskland.

Teknik och intensiva studier i kärnämnen är en alldeles utmärkt kombination för en del av dagens skolelever. Det är klart att den efterlängtade teknikverkstaden skulle firas. Det blev många tal och blomster. Ett par elever stod för musiken innan det var tid för kaffe, glass och tårta.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons