Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sträckning kan komma tidigare än beräknat

Annons

Mot söder. Från Hulåns idrottsplats är den nya sträckningen stakad söder om den nuvarande vägen fram till järnvägsövergången i Hulån.

uOmbyggnaden av riksväg 71 på sträckan mellan Hulån och Vansbro kan komma att påbörjas tidigare än beräknat. Sträckningen har nyligen delvis stakats ut och vid Morakorsningen i Vansbro har Vägverket löst in två fastigheter.

- Egentligen ligger det här bygget någonstans kring 2009-2010 men eftersom vi är politikerstyrda så kan det här ändras snabbt, säger P-O Karlsson vid Vägverket.

Han har nyligen avslutat arbetet med att lösa in två fastigheter invid bron över Vanån och som kommer att rivas i samband med vägbygget.

- Bägge husen var till salu och eftersom de ändå måste rivas så var det lika bra att göra det här klart redan nu, säger P-O Karlsson.

Från Järnahållet har den nya sträckningen stakats ut från Hulåns idrottsplats och fram till järnvägsövergången i Hulån. Strax väster om idrottsplatsen viker vägen av mot söder, rakt igenom det bostadshus som ligger ensamt på åkern innan den via en ny bro över Hulån kommer fram över de södra jordgubbsodlingarna och möter den nuvarnmde sträckningen strax intill järnvägsövergången.

Vägverkets ritning visar därefter att en ny och planfri järnvägskorsning ska byggas innan vägen fortsätter i stort sett raka spåret mot Vansbro, mellan Duvnäs och Ilbäcken och därefter norr om Skamhed. Genom Skamsberget görs en skärning och vägen ansluter rakt emot bron över Vanån.

-Egentligen ligger sträckan mellan Tandö och Bu före i planeringen men om vi inte hittar en lösning där så kan sträckan mellan Hulån och Vansbro bli aktuell tidigare än beräknat, säger P-O Karlsson vid Vägverket.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons