Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stororder till ABB

Annons

ABB meddelade i går att man tagit ytterligare kontrakt på totalt 24 miljoner dollar från Hydro Aluminum Ltd, Norge.

ABB kommer att leverera två likriktarstationer för att förvandla växelström till likström till Hydro Aluminums Årdal-anläggning i södra Norge.

Hydro Aluminum har också beställt en utökning av en 132 kilovolts transformatorstation till Sunndalprojektet.

- Här ingår högspänningsbrytare från svenska ABB, säger Christine Gunnarsson, ABB:s informationschef som också konstaterar att andra enheter ABB Italien, ABB Schweiz, ABB Norge och ABB Sverige är med och levererar utrustning.

Den senaste ordern följer tidigare ABB-kontrakt värda totalt omkring 100 miljoner dollar till samma anläggning.

ABB Ludvikas nya frånskiljande brytare fick sitt marknadsgenombrott i Norge för ett par år sedan i detta industriprojekt som är ett av Europas största smältverksprojekt.

ABB hoppas på lösning i asbestfrågan

u Industrikoncernen ABB räknar med att kunna presentera sin slutgiltiga asbestuppgörelse för en amerikansk konkursdomstol den 13 juni och hoppas kunna lägga sina asbestbekymmer bakom sig mot slutet av året.

"Vi hoppas kunna avsluta domstolsförhandlingarna mot slutet av året", sade en talesman för ABB till nyhetsbyrån Reuters.

En appellationsdomstol i Philadelphia beslutade i december i fjol att inte godkänna ABB:s föreslagna asbestuppgörelse. ABB omarbetade därefter sitt förslag till uppgörelse och meddelade i mars att man var beredd att betala ut ytterligare 232 miljoner dollar i ersättning till personer och anhöriga som lidit skada av dotterbolaget Combustion Engineerings asbesthantering.

Den ursprungliga uppgörelsen skulle kosta ABB 1,2 miljarder dollar för att täcka befintliga och framtida asbestkrav mot Combustion Engineering. I planen ingår också att Combustion Engineering försätts i konkurs.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons