Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stöld i skidbutik

Annons

Natten till tisdagen var det dags igen. Strax efter fyra natten till tisdagen gick larmet och när Lars Hansson, en av ägarna, kom fram till butiken efter bara några minuter var tjuvarna försvunna.

Enligt vad man hittills kunnat se har det stulits kläder för minst 50 000 kronor. Och tillvägagångssättet är det samma som vid klädkuppen för bara en dryg vecka sedan.

Polisen tror att minst två bilar har varit inblandade i klädkuppen och att det varit minst tre personer. Tjuvarna har brutit upp samma fönster som förra gången och när personen tagit sig in i butiken har larmet gått.

Men Lars Hansson fick i sin tur larmet först efter tre minuter och trots att han var framme vid butiken på mindre än två minuter hade tjuvarna redan flytt från butiken. Eftersom det fanns skoterspår vid butiken misstänkte man också att en skoter varit inblandad men det visade sig att det var en granne som åkt där kvällen innan. Däremot fanns det tydliga spår i nysnön efter två bilar.

- Jag tog upp jakten efter bilarna och följde spåren först söderut men vände i Fiskarheden och följde sen ett spår norrut säger Lars Hansson.

Det spåret tappade man vid trakterna av Horrmund. Under färden mötte man en bil, en mörk Saab. Det visade sig att den hade vänt och då vände Lars Hansson och mötte då återigen en bil, nu av kombimodell.

Det kan finnas misstanke om att de stulna kläderna kanske lastats om efter någon av skogsvägarna. Här tappade man sedan alla spår.

Det kan i sammanhanget nämnas att de kläder som stals kom in till butiken dagen innan och packades upp först på sena eftermiddagen och ägaren Lars Hansson misstänker att tjuvarna som slagit till två gånger den senaste veckan har förankring i bygden eller god lokalkännedom.

Polisen har förutom bilspåren och fotspåren säkrat en del spår på brottsplatsen. Bland annat vet man vilka skor som tjuvarna haft på sig.

- Det är tydligen bara kläder man varit ute efter. Dyra skidor och pjäxor som också funnits i butiken har man inte rört, säger Lars Hansson, som är både arg och frusterad över de båda inbrotten där kläder för sammanlagt mer än 150 000 kronor har stulits.

Polisen är intresserad av tips från allmänheten och då speciellt av bilar som setts i området kring Dalskidan natten till tisdagen. Någon misstänkt för de båda klädstölderna finns inte i dagsläget men det finns en hel del spår säkrade efter klädtjuvarna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons