Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sportbar med utökade öppettider

Annons

Toms bar kommer att bli något av en sportbar. Det har Tom Andersson drömt om i många år.

- Jag har fått tjänstledigt från Jofa där jag arbetat under många år och det här kommer att bli en mycket intressant utmaning, säger Tom Andersson som har ett förflutet som både hockeyspelare och fotbollsspelare i Malungs IF.

- Jag kommer bland annat att ha specialkvällar i samband med fotbollsmatcher och hockey-matcher men räknar också med att kunna vara en bra service åt både föreningar och företag i Malung där jag ska kunna ta emot specialbeställningar efter deras egna önskemål, säger Tom Andersson.

Under sommartid har Toms bar plats för mellan 120 och 150 gäster eftersom det finns en uteservering men inomhusplatserna inskränker sig till cirka 50 stycken.

Tom Andersson hade verksamhet de tre första åren i en fastighet som låg strax söder om den han nu hyr av kommunen men den revs i samband med att Malungs Bokhandel byggde nytt.

Då fick Tom Andersson ta över Galleri Grönlands lokaler och han fick ett femårigt avtal vilket gör att han kan verka i de nuvarande lokalerna fram till hösten 2007.

- Sommaren har varit mycket bra och de nya lokalerna har gett mig möjlighet att göra betydligt mer än tidigare och det känns därför rätt att satsa på det här under ett år för att se hur det går även om jag är medveten om att vinterhalvåret kommer att bli betydligt tuffare än sommaren, säger Tom Andersson.

Och för gågatan i centrala Malung kommer det här också att bli ytterligare en värdefull injektion för att åstadkomma ett bättre centrum i centralorten Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons