Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skyltmiss av Vägverket

Annons

Kjell Nyman, som bland annat arbetar med skyltfrågor vid Vägverket Region Mitt i Falun förefaller lika förvånad som en och annan trafikant längs den aktuella länsvägen, när han får höra talas om de liberalt tilltagna ortsstavningarna.

Att Malmen heter Malmen från ena hållet, och Almen från det andra, samt att trafikanter från vilket håll de än kommer ifrån dirigeras till Skidstation Grottfallet, snarare än Skidstadion Grotfallet kände han inte till.

-Jag ska kolla upp det där, det kan vara att vi har varit och bytt gamla skyltar i området och det blivit fel på de nya.

Nyman menar att det kan vara Vägverket eller det skyltbolag de anlitar, som gjort missen i stavningarna. Nya skyltar måste beställas, vilket kommer ta mellan två-tre veckor.

Den nionde november skrev NLT om en annan felskyltning. I det fallet var det en skylt i närheten av Björnhyttan, som förklarade att passerande bilister befann sig fyra kilometer ifrån "Blöttberget". Denna skylt är numera utbytt mot det korrekt stavade Blötberget, och enligt Kjell Nyman är det ytterst sällan "tack-och-lov" dy-lika fäl innträffar.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons