Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny resebyrå i Malung

Annons

- Vi hoppas att vi ska få både privatpersoner och företag som kunder och vi räknar med att det ska finnas underlag så att vi kan livnära oss på resebyrån, säger Håkan och Mats.

Håkan från Malung och Mats, som är bördig från Ludvika, var i unga år riktiga polare då de träffades ute på orienteringstävlingar. Sedan gick deras liv åt olika håll men en viss kontakt har de behållit.

- Jag visste att Mats jobbade inom resebranschen och då jag i höstas fick erbjudande om att ta över resebyrån i Malung så var det naturligt att jag tog kontakt med Mats, som då var ansvarig för Ving-butiken i Östersund. Resultatet blev att vi slog oss ihop och startade en ny resebyrå i Malung, berättar Håkan.

Västerdala Resor heter deras nystartade företag, som tagit över lokalerna efter Malungs resebyrå som gick i konkurs.

- Som namnet antyder så vill vi vara hela Västerdalarnas resebyrå, men vi räknar också norra Värmland som vårt kundunderlag och enligt de bedömningar som vi gjort tillsammans med expertis på området så ska det finnas bra underlag för en resebyrå. Men skulle det inte räcka med att sälja resor ut i världen åt privata och företag så kan vi tänka oss att vända på steken och sälja resor hit också, säger de två kompanjonerna.

Mats har lång erfarenhet av att arbeta med reseverksamhet. I ett tiotal år har han arbetat åt en resebyrå, som reseledare på ett antal av de stora turistmålen utomlands och de senaste fyra åren som butikschef för Vingbutiken i Östersund.

Håkan har också erfarenhet och stort intresse av att resa och att organisera resor. Under sina år som elitorienterare har han besökt ett 30-tal länder och i flera år har han ordnat träningsläger utomlands för Malungs OK.

I somras ordnade han en stor orienteringsresa med över 100 deltagare till Australien. Hemresan var planerad via Bali i samband med att bombkatastrofen på ett diskotek inträffade.

Håkan fick bruk för en del improvisationsförmåga för att slutföra resan då många av deltagarna, av förståeliga skäl, inte längre var så sugna på att åka till Bali.

Mats och Håkans nya resebyrå ingår i en kedja med ett 50-tal fristående resebyråer och de har samarbete med ett 15-tal olika researrangörer.

- Målsättningen är att vi ska kunna arrangera alla slags resor, säger de nyblivna företagarna.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons