Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rektor på plats

Annons

Vansbros nya rektor är ofta ute och cyklar. Och faktum är att det är via pedalerna som hon överhuvudtaget kom att hamna i Västerdalarna.

Förra sommaren cykel-

semestrade Siv Johansson rutten Malung-Vansbro-Järna-Nås. Hon övernattade på vandrarhemmet vid Snöån.

- Om jag inte gjort det och haft så trevliga erfarenheter så är det inte säkert att jag hamnat här. Men när annonsen om rektorstjänsten dök upp så visste jag i alla fall var Vansbro låg och hade bra associatíoner med orten, berättar Siv Johansson.

Stockholmsfödd och uppvuxen i Söderhamn kom hon till Gävle och utbildade sig på dåvarande småskoleseminariet. Och i Gävle blev hon kvar bortsett från 1973-1974 då hon gick speciallärarutbildning i San Francisco som internationell Rotarystipendiat.

Hon har mest jobbat på olika nivåer inom specialundervisningen i Gävle. De senaste 13 åren har hon verkat som föreståndare och speciallärare på ett skoldaghem där många så kallade bokstavsbarn funnits.

Hon var alltså väl rotad i Gävle men hennes tjänst var föremål för förändringar och det rådde oklarheter om hur det skulle bli i framtiden.

- Jag kände att det var dags att prova något nytt.

Hon har dock tills vidare tjänstledigt från Gävle kommun.

Pojkvännen bor kvar i Gävle och där finns också sonen och hans familj.

Hennes flytt till Vansbro innebär också att Gästriklands bordtennisförbund mister sin ordförande. Däremot blir hon kvar i svenska bordtennisförbundets valberedning.

Nya befattningen omfattar ansvar för Parkskolan med lågstadiet, förskoleklassen, fritids och enheterna inom barnomsorgen och dagbarnvården.

Det är mycket som makats in under samma hatt.

- Jag hoppas ändå att det ska bli lite närmare och mer personlig direktkontakt med personalen här i Vansbro än det är på en större ort där man kommunicerar mer via papper fram och tillbaka, avslutar Siv Johansson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons