Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny regering bättre än nya ministrar

Annons

Statsminister Göran Persson fortsätter nu sin gamla vana att stuva om i regeringen. I brist på ett politiskt budskap som fungerar byts istället namn i en strid ström.

Det är inte första gången, och säkert inte sista gången, inför 2006 som Persson känt behov av att, som han säger, "toppa sitt lag".

Persson har på sitt eget vis ganska rätt, visst behöver regeringen toppa sitt lag. När politiken inte fungerar, och varje tillstymmelse till idéer och visioner saknas måste han ju ta till alla knep för att blanda bort korten.

Problemen i Sverige kvarstår oavsett hur många som byter jobb i regeringen. Över en miljon människor i arbetsför ålder står fortfarande utanför arbetsmarknaden. Problemen med sjukskrivningarna löstes inte efter den senaste "toppningen" med en ny arbetsmarknadsminister.

Regeringen har inte heller visat förmåga att dra nytta av högkonjunkturen som står för dörren.

Nya företag och jobb lyser med sin frånvaro. Krisen i rättsväsendet blir bara värre och värre och skolans brister blir allt tydligare.

Listan på områden där socialdemokraterna inget levererat kan dessvärre göras ännu längre. Knappast något att vara stolt över.

Sverige behöver inte nya sosseministrar utan en ny regering. En regering som har idéer, visioner och handlingskraft.

Det handlar om att skapa konkreta förslag för att få människor i arbete, öka tryggheten och för att förbättra i vården och skolan.

En samlad borgerlighet ställs mot en trött och oenig vänsterkartell.

FREDRIK SAWESTÅHL

Mer läsning

Annons