Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rastplats för 3,4 miljoner i Särna - men den nya riksvägen dröjer

Annons

Nu har Vägverkets nya rastplats vid Skogsmuseet invigts, en naturskön satsning på 3,4 miljoner. Nu gäller det bara att få en väg till Särna i klass med rastplatsen.

Skogsmuseet Lomkällan i Särna har nu tagit ett rejält kliv i dess ambition att bli den naturliga inkörsporten till Dalarnas fjällvärd. Inom kort ska en ordentlig informationstavla sättas upp och erbjuda en mer schematisk blick över den fjällvärld som väntar runt krönet.

- En dag som den här vill man inte reflektera över kostnaderna för anläggandet av rastplatsen. I stället gläder vi oss åt att Älvdalen nu får ytterligare en naturskön rastplats, menade Vägverkets Bo Bävertoft, Vägverket region mitt. Sedan tidigare finns en rastplats vid Spjutmosjön i södra Älvdalen, det där Dalarnas geografiska mittpunkt befinner sig.

Den nya rastplatsen, som invigdes av Leo Persson, erbjuder moderna toaletter och information om den skogs- och fjällmark som väntar besökaren.

En ambition och förhoppning är nu att allt fler ska stanna till vid Skogsmuseet.

Det som återstår är upprustningen av riksvägen till Särna.

- Jag vill inte gärna ge något löfte, men vi avser att sätta igång ombyggnaden av vägen nästa år, säger Bo Bävertoft om det som är allra viktigast för de boende i norra Dalarna, rastplatsen till trots.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons