Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny range på Skönviks golfbana

Annons

Det innebär en betydligt tidigare säsongstart i år än förra året då banan öppnade först 25 maj.

- Gratis rangebollar medför förhoppningsvis att medlemmarna tränar mer och blir bättre golfspelare. Det är även praktiskt då vi kommer ifrån viss penninghantering, säger klubbchefen Jöran Norman.

Banan är redan grön och fin och när tidningen besökte golfklubben på fredagsmorgonen ringde telefonen i ett med golfspelare som ville boka tid.

Golfklubben har sökt och fått pengar till Handslaget, en satsning som regeringen står bakom. Riksidrottsförbundet har fått pengar för att stötta och uppmuntra idrottsföreningar och förbund att öka samarbetet med skolorna.

Ett samarbete har inletts mellan golfklubben och Klockarskolans årskurs sju och åtta inom elevens val där intresserade erbjuds golfteori plus tre pass ute.

- Dessutom sker ett samarbete med skolan på idrottstimmar. Vi lånar ut grejer och ställer upp med instruktion. På sikt hoppas vi nå ut till alla kommunens skolor. Vi har i dag ett 30-tal i årskurs åtta och ett 20-tal i sjuan som valt golf, berättar Magnus Österlund, idrottsansvarig i golfklubben.

Säters golfklubb har cirka 1 500 medlemmar.

- Vi saknar fortfarande många Säterbor.

- Bland våra medlemmar finns runt 500 som bor i Borlänge kommun, berättar Jöran Norman.

Golfklubbens verksamhet är omfattande och varje år görs cirka 25 000 golfrundor på banan i Säter, varav mellan 5 000 och 7 000 av Säterbor, resten av folk utifrån.

- Mellan 15 000 och 18 000 människor utifrån kommer hit och spelar golf. Vilken annan verksamhet i kommunen lockar så många besökar, undrar Norman.

Klubben har tre anställda på heltid året runt, under säsong tillkommer många fler. Utslaget på årsanställda betyder det 7-8 stycken och omsatt i arbetstillfällen 12-15.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons