Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny polis och förändrad tullklarering

Annons

Tull- och polisstationen i Idre var under fjolåret hotad. Men samarbetet mellan de två myndigheterna bidrog till att rädda verksamheten. I förlängningen förändras nu tullens arbete samtidigt som polisen får en första förstärkning.

Den 1 juni får Idre en ny polis. Det är Lennart Hjelm med rötterna i Idre och Mörkret som återvänder till hemorten. Det efter ett antal år som kriminalinspektör i Stockholm.

När Hjelm träder i tjänst finns tre poliser vid Idrepolisen, men det ska finnas minst fyra.

- Ytterligare en eller två tjänster kommer att lysas ut, säger Lena Nilsson.

Samarbetet med tull och polis i Idre är intensivt och än mer kommer tulltjänstemännen att jobba ute på fältet från den 1 maj, förklarar Hans Jensen, ansvarig för tullen i Idre.

Det innebär att man inte längre kommer att kunna klarera gods som tidigare.

- Skillnaden blir att man måste beställa tid för klarering, säger Jensen.

-På sikt finns en förhoppning att den kanslist som är kopplad till polisen ska kunna hjälpa oss vid speciella tillfällen, men där är vi inte ännu, säger Hans Jensen.

- Vi hör till Göteborgs tulldistrikt men ska nu jobba närmare Sundsvall. Det innebär att vi kan kallas till tjänstgöring på andra orter i samband med speciella händelser. Men det innebär också att vi kan få hjälp utifrån om något skulle ske här, säger Hans Jensen.

Så om några dagar förändras verksamheten för tullarna i Idre, då ska de börja jobba allt längre från skrivborden på tullstationen.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons