Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny plan för tjejerna

Annons

Furudals skola i samarbete med IFK Ore arbetar intensivt för att starta ett ishockeygymnasium för damhockey i Furudal. Barn-och utbildningsnämnden ställer sig bakom planerna och förhandlingar med Hockeyförbundet har inletts och under sommaren förväntas Hockeyförbundet besöka Furudal.

I diskussionerna deltar även ledningen för Stiernhööksgymnasiet. Ännu återstår bland annat att hitta en bra lösning för hur eleverna på bästa sätt ska kunna förflytta sig mellan ishallen i Furudal och gymnasieskolan i Rättvik.

Dessutom vill Furudals skola och IFK Ore utveckla samarbetet ytterligare med att profilera högstadiet i Furudal. Profilen bli ishockey och eleverna har möjlighet att välja ämnet hockey som elevens val. Tre timmar i veckan kan därmed eleverna i Furudal ägna sig åt ishockey. Ett krav är att eleven bör vara aktiv i en ishockeyförening och bo i Rättviks kommun.

Ishockeyprofilen är fyraårig, från årskurs sex till nio och ger full behörighet att söka gymnasie-skolans samtliga program och ger också eleven bättre förutsättningar att söka ishockeygymnasium.

År 2004 ska ishockeyprofilen på Furudals skola enligt planerna vara helt utbyggt.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons