Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ordförande i Sunnansjö byalag

Annons

Det blev skifte i ledningen när Sunnansjö byalag höll årsmöte på måndagskvällen. Till ny ordförande efter ordförande Bo Pettersson, som frånsagt sig återval, utsågs Ulf Sjögren. Ny i styrelsen blev också Lennart Daun som ersätter ledamoten Bo Nordbäck.

Många medlemmar hade mött upp till årsmötet som hölls i IOGT-NTO-lokalen. De avgående styrelsemännen avtackades under värdiga former med blomster och beröm för uppoffrande insatser till byalagets gagn. Bland annat kan också nämnas att Pettersson var en av pionjärerna när laget bildades 1999.

Övriga i styrelsen för det nya verksamhetsåret är Anette Sjögren, Mattias Karlsson, Ulrika Åstrand, Thomas Lönnqvist och Yngve Thorné.

Mötet presenterade en som vanligt gedigen verksamhetsplan inför det fortsatta arbetet med en rad för Sunnansjö angelägna ärenden.

- En viktig fråga är den utlovade uppsnyggningen av centrum. Kommunen har avsatt pengar för ändamålet men vi är ivriga och kommer att följa upp och stöta på, säger Majly Lövgren på byalagets kansli.

Vidare fortsätter byalaget att slå vakt om skolan, sjukvården och all övrig befintlig service och olika verksamheter i bygden.

- Och inte minst vill vi slå vakt om herrgården med dess kaféservering och utställningar.

Viktigt för laget är också att den regelbundna landskapsvården fortsätter.

- Vi har ju bland annat ett betesprogram där djur hjälper till att hålla landskapet öppet. Varje år anordnar vi också röjningsdagar då många är med och röjer manuellt vid sjökanter och på andra platser där det vill slya igen.

Sunnansjö byalag organiserar i dag mer än halva befolkningen med 487 personer av totalt 748 som är skrivna i Sunnansjötrakten.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons