Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny musikfestival i Lima

Annons

-Vi vill visa upp Lima från sina allra bästa sida och hoppas att det här ska kunna utvecklas till en tradition, säger Christina Enfjäll som är en av initiativtagarna i festivalgruppen.

Arrangör är Södra Lima bystugeförening och målet med festivalen är att samla det stora flertalet av bygdens mycket duktiga musiker och sångare till en musikfestival. Festivaldag är den 12 augusti.

-Vi har fått bidrag från landsbygdsutvecklingsstöd, men i övrigt finns det inte mycket pengar så premiärfestivalen bygger på ideellt arbete och att alla medverkande ställer upp gratis. Men vi hoppas och tror på den här idén. I år blir det en jätterolig byafest, men nästa års festival ska förhoppningsvis kunna ha en budget för artistgager, säger Christina Enfjäll.

I festivalgruppen ingår Christina tillsammans med Ola Skogmo, Per Eriksson samt Limamusikerna Ulf Nygårds, Lars-Urban Helje och Bo Losbjer.

Hittills är ett 30-tal medverkande solister och grupper bokade till festivalen. De kommer att presenteras från fyra scener-stora scenen, rotundan och ladan inne i parken samt de lugnare inslagen i Missionskyrkan, som ligger granne med parken.

-Det kommer att bli ett varierat musikutbud, från klassisk musik till rock, och pågå i 13 timmar nonstop, från mitt på dagen till en bit efter midnatt, berättar Christina Enfjäll.

Arrangörerna samarbetar med ett av bygdens näringsställen som kommer att ha hand om servering i parken. De 500 första som löser in sig till festivalen kommer att få en unik t-tröja med festivaltryck.

-Vi ser fram emot en jätterolig heldag i Limaparken och det är kul att så många ställer upp och medverkar utan betalning. Lima kanske på sikt kan bli lilla Hultsfred, säger Christina Enfjäll

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons