Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny Mix Megapolsändare i Västerbergslagen

Annons

Radio- och TV-verket fattade på tisdagen beslut om att ge SBS Radio två nya tillstånd att sända privat lokalradio över, bland annat från en sändare i Malingsbo.

SBS Radio äger Mix Megapolsändarna i Borlänge och Mora.

- Det blir en version av Mix Megapol också från vår nya sändare, säger SBS Radios vd Staffan Rosell.

Dalarnas Tidningar har ett samarbete med Mix Megapol och sänder nyheter över stora delar av Dalarna via Mix Megapolstationerna.

- Vi sitter i diskussion med Dalarnas Tidningar. Vi samarbetar redan över Mora/Sälen och Falun/Borlänge så detta är inte uteslutet utan snarare naturligt, säger vd Staffan Rosell.

Med det nya sändningstillståndet startas en ny sändare i Källan i Malingsbo med slavsändare i Hällefors.

De nya tillstånden gäller från och med den 1 juni 2005.

- Jag kan i dag inte göra någon annan bedömning än att vi ska starta sändningarna under sommaren. Vi har ju precis fått tillståndet.

- Lagen är så formulerad att vi ska sända sju timmar lokalt material per dygn. Övriga timmar blir det Mix Megapol. De här sju timmarna med regionalt material innebär troligtvis att vi kommer att anställa personal för detta, säger Rosell.

SBS Radio AB fick också tillståndet till den nya sändaren i Sundsvall.

För varje tillstånd får SBS betala en årlig koncessionsavgift om 42 000 kronor till staten.

Radionätverket SBS Radio ägs av SBS och Bonnier. De har Mix Megapolsändare i Borlänge, Eskilstuna, Gällivare, Gävle, Göteborg, Linköping, Lund. Mora, Norra Bohuslän, Skellefteå, Skövde, Stockholm, Umeå, Västerås och Örebro samt tiotalet andra sändare.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons