Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mc-klubb bildad

Annons

- Vi har redan 50 medlemmar -på mindre än två månader. Det fanns verkligen ett behov, säger den nytillträdde ordföranden Bo Nilsson som kör en Kawasaki 1500 Vulcan.

Klubben är inte märkesbunden men det är mest glidarhojar, bland annat av den typ som Nilsson äger. Barken MC Dalarna är namnet på klubben som fick sin styrelse utsedd så sent som söndagen den 18 juni och medlemmarna kan redan stoltsera med en klubbstuga.

Den är belägen i Lernbo, direkt intill vägen på höger sida när man svänger av mot Hagge, och ägs av en privatperson. Men fastigheten är i dåligt skick och kräver renovering.

- Det har bott missbrukare här en tid. Sämre går det inte att få det. Vi ska göra det mesta både inom- och utomhus. Tomten är igenvuxen och den ska återställas i ursprungsskick, säger Bo Nilsson som berättar att klubbmedlemmarma började med att fälla ett träd och rensa häckarna.

Det hela började med att motorcyklister samlades vid Hagge handel på söndagarna för att ta sig en gemensam tur på njutbara vägar. När drakbåtsfesten i Smedjebacken ägde rum var de ett 20-tal motorcyklister som ställde upp på en parkering tillsammans.

-Det var lyckat. Många kom fram och kikade efter vem det var bakom hjälmen, "åh, kör du mc" var kommentaren, säger Kerstin Nilsson som hängt upp lappar lite varstans i Smedjebacken för att locka andra motorcyklister till gemenskapen.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons