Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kvinna håller i klubban hos Röda korset

Annons

När Ludvikakretsen av Röda korset på onsdagskvällen höll lokalstämma var det också dags för ordförande sedan sex år att tacka för sig.

MariAnne Sand började i styrelsen för tio år sedan och de senaste sex har hon alltså varit ordförande.

- Det har varit mycket spännande och en utmaning men nu känner jag att det är dags att ta hand om mig själv, sade MariAnne Sand.

Avgången har dock varit välplanerad.

- Redan för två år sedan bestämde jag mig för att sluta efter mina tio aktiva år. Jag kommer att finnas med i bakgrunden för att underlätta för AnnMarie Persson.

Nu är inte Persson heller någon duvunge i sammanhanget. Hon har det senaste året varit vice ordförande för Röda korset i Ludvika.

- Och flera gamla medarbetare stöttar mig, sade hon och var lugn inför det kommande årets ansvarstagande.

Röda Korset i Ludvika har 700 medlemmar.

- Tio procent av våra medlemmar är aktiva, sade en stolt MariAnne Sand som varit med att bygga upp verksamheten från att bara vara en källarlokal till secound hand butik och många undergrupper av hjälparbetare.

- Vi har också ett mycket bra samarbete med kommunen som vi hoppas ska fortsätta.

Men trots att avhoppet från ordförandeposten är färskt finns tankar på att återgå till det riktigt aktiva arbetet i kretsen.

- När jag blir pensionär kanske jag kommer tillbaka.

På mötet valdes också följande personer till ledamöter: Astrid Jakab, Ann Sofie Jansson, Barbro Lindell, Ing-Britt Avelsen-Eriksson, Ingrid Strömberg, Britta Smids, Stig Malmberg och Ruth Ny. Representanter till FOS omvaldes MariAnnne Sand och Jonas Sand till. Revisorerna Olle Nelson och Lennart Bertilsson omvaldes och lika så gjordes revisorsuppleant Torbjörn Magneryd samt valberedningen Olle Nelson och Håkan Eriksson.

Efter mötet bjöds det till underhållning av Bergslagskören under ledning av Björn Jadling.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons