Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny krögare i Gästis

Annons

I mitten av juni månad bommade Sabina Johansson igen dörren till restaurang Gästis och avvecklade sin rörelse.

För en vecka sedan stod klart att Lawrence och Timmy Li skulle hyra lokalerna av Jörgen Hjelm.

Även Urban Klitsch finns med i bilden och det är han som kommer att ha huvudansvaret för restaurangen i Smedjebacken.

- Vi har ansvaret för varsin restaurang i Ludvika, Trädgården och Silver Dollar och i det läget är det lämpligt att Urban Klitsch tar ansvaret för den här restaurangen, klargör Lawrence Li.

Klitsch uppger att inriktningen kommer att bli mat och nöje och hur det sedan i detalj kommer att utformas är något som med tiden får visa sig.

- Vi kan inte i nuläget besluta om en bestämd inriktning och sedan visar det sig att Smedjebacksborna vill ha något helt annat, säger Klitsch.

Klart är dock att inriktningen kommer att vara mot en mer vuxen publik och inte heller blir det någon ren kinarestaurang.

- Det skulle säkert gå bra en månad, men sedan är nyheten borta och då vill folket på en sådan här ort ha något nytt och då är det krögarens uppgift att hitta det kunderna efterfrågar, säger Lawrence Li.

Han tror att det rätta är att ha ett speciellt tema under en eller par veckor och sedan byta för att kunderna ska få något nytt.

Den närmaste tiden kommer de att ägna åt att snygga till i lokalerna och se till att de tillstånd som behövs finns.

I slutet av augusti räknar Urban Klitsch med att kunna slå upp portarna och då kommer besökarna att erbjudas olika former av underhållning och det handlar om allt från traditionell dans till trubaduraftnar.

- Vi kommer att ha en storbilds-tv där vi kan visa exempelvis fotboll eller hockey och samtidigt kunna erbjuda mat och dryck, berättar Urban Klitsch.

I de lite mer långsiktiga planerna ingår det att uteserveringen ska byggas ut.

- Det räknar vi med att det ska vara klart till nästa sommar, säger Timmy Li.

Målsättningen är vidare att hålla öppet varje dag och då även kvällstid och på helgerna fram till klockan 02.00.

- Efterfrågan blir naturligtvis helt avgörande för hur mycket vi ska hålla öppet, säger Urban Klitsch.

När det gäller lunchserveringen kommer det att bli en buffélunch och det blir de först med i Smedjebacken.

Alla tre är eniga om att etableringen i Smedjebacken är en långsiktig satsning och de har för avsikt att bygga upp verksamheten under flera år.

Fastighetsägaren Jörgen Hjelm är övertygad om att satsningen som trion gör är mycket bra för Smedjebacken.

- Det behövs verkligen en verksamhet av den här modellen i Smedjebacken.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons