Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny klädkupp i Sälen

Annons

Det här är tredje kuppen inom loppet av ett par veckor. Den här gången var det Kaisers Skidbod vid Sälfjällstorget som fick besök av tjuvar.

Märkeskläder och en del andra grejer för ett sammanlagt värde av betydligt mer än 100 000 kronor stals vid kuppen. Trots att föreståndaren Erik Gustafsson var snabbt på platsen hade tjuvarna hunnit försvinna.

Någon polis fanns inte i trakterna och först efter fyra timmar kom polis till brottsplatsen. Men då var även de eventuella spår som fanns vid inbrottsplatsen borta eftersom det hade börjat snöa.

- Det är frusterande att det inte finns polis som kan rycka ut trots att vi vet att det finns flera polismän i området, säger Erik Gustafsson.

Tillvägagångssättet vid kuppen är lika som vid de två tidigare skidkupperna vid Dalskidan i Sälen.

Den här gången har tjuvarna tagit loss en jättestor ruta vid entrén och sen backat dit bilen och fyllt den med varor. Allt verkar vara ett beställningsjobb med tanke på att det är bara de mest eftertraktade klädesplaggen, solglasögon och liknande som tjuvarna tagit med sig. Det som är mindre attraktivt på marknaden har man lämnat kvar i affären.

Med tanke på hur de tre klädkupperna skett och hur man agerat är det mycket troligt att tjuvarna har mycket bra lokalkännedom eller också att man har stor hjälp av någon som bor i trakterna av Sälen.

Sammanlagt har klädesplagg för mellan två och tre hundra tusen kronor stulits vid de tre kupperna under den senaste två-veckorsperioden.

Polisman Kjell Röngård i Sälen vädjar till allmänheten att man hör av sig i händelse att man sett något misstänkt vid de aktuella platserna den senaste tiden. Inte minst då tidigt på torsdagsmorgonen vid femtiden då kuppen mot Kaisers Skidbod vid Sälfjällstorget skedde.

Polisen vet att det vid inbrottstillfället bland annat fanns snöröjare ute men det kan också ha funnits fler personer ute som kan ha sett någon bil som man skulle kunna sätta i samband med klädkuppen.

I samma område stals också två registreringsskyltar från en personbil samma natt. Och det kan inte uteslutas än att detta kan ha ett samband med kuppen. Skyltarna hade numret PDZ 042 och anmäldes stulna under torsdagen.

Vid samtliga de här tre kupperna har tjuvarna agerat på samma sätt. Det verkar som man vetat om att man haft kort tid på sig att bära ut tjuvgodset och man har sedan snabbt avlägsnat sig från platsen. I samtliga fall har tjuvarna agerat på ett mycket fräckt men samtidigt proffesionellt sätt vilket gör att man kan anta att det är yrkeskriminella individer som också vetat vad man ska stjäla.

Polisen har i dagsläget inga säkra spår att gå efter och man har heller inga misstankar riktade mot någon speciell utan vädjar om allmänhetens hjälp.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons