Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hyllningslåt till MIK - och en till supportrarna

Annons

Första spelningen var i Selja-Långlets bygdegård i lördags kväll. Beslutet om hurvida "Framåt Masar" ska bli Mora IK:s offciella låt tar "hövdingen" Jan Simons vid ett senare tillfälle.

- Jag gjorde biten på tio minuter, inspirerad av hockeygängets framgång, berättar Anders Eriksson, uppväxt i Mora, men numera lärare i Stockholm, samt trubadur på fritiden.

Han spelade upp "Framåt Masar" i telefon för kompisen Mattias Tångring, som blev förtjust och tillsammans finansierade de två inspelningen i en studio i Stockholm.

Cd-utgåvan innehåller även en hyllningssång till Moras fans. En ballad som i tre delar skildrar en sann Morasupporters dygnsschema. Morgon: Biljettinköp och laddning inför match. Matchen: Ett trivsamt inväntande på framgången. Resultatet kan bara bli ett: en säker Moravinst. Natt: Morasupporterns rättmätiga firande efter dagens slit på läktaren.

- Tanken är att skriva en motsvarighet till exempelvis Liverpool-fansens upptaktsballad inför matcherna "You never walk alone". Det finns två tidigare Mora IK-kompoistioner: "Heja Mora MIK" av Kenneth Sparr, samt Bites "Mora IK världens bästa gäng". Nu är frågan om de får ge plats för "Framåt Masar" på den lokala hockey-toppen.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons