Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hoppfest i midsommar

Annons

Fjolårets midsommartävling för alpina hoppare blir en tradition. På midsommarafton arrangeras en ny hoppfest med deltagare från Schweiz i söder till Luleå i norr.

- Premiäråret hade vi ett 40-tal tävlande, bland annat världsåkare som Kaj Zackrisson och Sverre Liljequist. I år har vi redan ett 30-tal föranmälda. Vi måste troligtvis sätta en begränsning till 80 tävlande. I fjol kom minst 2 000 besökare. I år räknar vi med fler, säger Hagberg.

Deltagare i juniorklassen blir bland annat lokala fjolårsvinnare som flerfaldiga alpina SM-medaljören Anna Swenn Larsson, Johan Hagberg och tioåriga Linnea Samuelsson. På domarbänken sitter världsåkare som Kaj Zackrisson och Jerk Looman, Jon Olsson och Fredrik Sterner. Jon Örarbäck deltar också i kulisserna.

- I år har vi testat med att lägga ett lager snö i plastbacken. Det fungerade mycket bra. Farten blir högre och hoppen längre, vilket ger utrymme för än mer spektakulära program, säger Hagberg.

Upplägget blir som i fjol med kval efter lunch och finalomgång vid 15-tiden. Arrangörerna utlovar en folkfest, inte minst när bröderna Prans, Jerker och Fredrik, är evenemangets konferencierer.

- Roligt att sådant här anordnas. Det finns massor av duktiga och unga hoppare. Jag är jätteimponerad av dem, säger extremåkaren Jon Örarbäck från Sälen.

Hoppbacken vid Enån är unik. Den byggdes i fjol.

- Vad jag vet finns det bara en annan backe vid Bosön i Stockholm. Men då kostar det pengar. Här får alla som är medlemmar i Right Bay Locals hoppa gratis, säger Philip Hagberg.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons