Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hjälpsändning till Estland från Lions

Annons

Dagen före midsommarafton var det dags igen för Lions i Västerbergslagen att sända en hjälpsändning till Estland.

Lionsklubbarna i Västerbergslagen har de senaste fem åren samlat in till hjälpsändningar till Smedjebackens vänort Viljandi i södra Estland. Tidigt i våras gick en lastbil med bland annat 100 skolbänkar från Smedjebackens kommuns lager.

Nu var det dags igen. Klubbarna i Fredriksberg, Ludvika och Smedjebacken har fått in varor utan att det varit någon organiserad insamling. Bland annat så hade Söderbärke Röda kors sina lager överfulla och bad om hjälp.

Tvätten i Fredriksberg hade lagt undan omärkta kläder till Lions i stället för sälja dem till trasor.

Många privatpersoner hade hört av sig med barnkläder och mjukdjur. Från ett barnhem i Stockholm hade kommit puzzel och leksaker, lite slitna, men bra.

Från Fredriksberg kom en restaurangspis. Från ett tvätteri kom fyra säckar med arbetskläder. Från ett måleri i Gagnef kom 27 kartonger med plasttapeter.

Totalt hade Lionsklubbarna samlat 329 säckar på totalt 4 500 kilo.

Fundia säljer stål till Estland. Nu hade de en lastbil med slutleverans av en order och det fattades några ton till full bil. Kontakter i Smedjebacken ordnade snabbt att Lionsklubbarna fick fylla bilen med hjälpsändningen uppe på stålet. Fundia stod för fraktkostnaden till Estland.

Hjälpsändningen tas emot av två Lionsklubbar och en Zontaklubb i Viljandi. De kontaktas alltid när det kommer in något ovanligt. De fördelar materialet till de som bäst behöver det.

Allt kommer fram. I Viljandi drar de hjälpen österut där den behövs bäst.

Mer läsning

Annons