Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny herde på gång till Norrbärke

Annons

Kyrkorådet är i gång med att intervjua kandidaterna. Domkapitlet pekar ut Hans-Eric Johansson, kyrkoherde i Hallstahammar, som mest lämplig.

-Det är svårt att hitta en person som är både bra för församlingen och en bra arbetsledare, säger Anna-Britta Hägerman, ordförande i kyrkorådet.

Willy Ekström kom till Norrbärke församling för några år sedan och kom då frän Säfsnäs församling. Han valde under våren att flytta till en församling i Norrland.

Sedan dess har processen pågått för att hitta en ersättare.

Totalt var det fyra personer som sökte tjänsten som kyrkoherde i Norrbärke församling.

Per-Arne Bengtsson, komminister i Norbergs församling.

Hans-Eric Johansson, kyrkoherde i Hallstahammar.

Monica Mellström, präst i Trosa och har där lämnat uppdraget som kyrkoherde.

Per Åkesson, komminister i Hofors.

Tidigare har domkapitlet intervjuat de olika kandidaterna och samlat sina intryck och dessutom kontrollerat att samtliga sökande är behöriga. Vilket det visat sig att de är.

Domkapitlet har också pekat ut sin favorit till jobbet, Hans-Eric Johansson anses som lämplig i domkapitlets ögon, de tre övriga betraktas som möjliga kandidater för jobbet.

-Visst kan det ses som en markering från domkapitlet, men det är trots allt vi i församlingen som fattar beslutet, säger Anna-Britta Hägerman.

Hon konstaterar att det är en svår process att hitta den som är lämpligast för jobbet.

-Dels ska det vara någon som är bra för församlingen, öppen och social, dels ska det vara någon som är en bra arbetsledare, poängterar Hägerman.

För dagen har kyrkorådet intervjuat två av de fyra kandidaterna och de två resterande ska intervjuas de närmaste veckorna.

-Därefter kommer vi att ta ställning till vem som ska erbjudas jobbet, säger Anna-Britta Hägerman.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons