Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny har hyresgästerna fått nog av vanskötsel

Annons

Hyresgästerna på Hans Lars- vägen i Rönndalen är upprörda över att värden höjde hyran i våras med 3,5 procent, samtidigt med Kopparstaden. Trots att han inte sköter underhållet.

De tolv boende skämtar själva om "änkelängan", för de flesta är änkor, men inte alla. En är till och med man. Men de är alla mycket trötta på att ringa och tjata. De är trogna hyresgäster, men ser sällan eller aldrig till värden.

På fem år har buskarna inte blivit klippta, i rabatterna frodas maskrosor. Ungdomar rensade tidigt förra sommaren, men den ogräshögen ligger kvar vid huset, med plastsäckar och allt.

- Det händer ingenting, säger hyresgästerna som alla har gjort listor på ogjorda saker: Ett sop-rum som aldrig städas och lampor som inte blir bytta. Plattor som är ojämna och behöver läggas om, besvärliga och farliga för den som använder rullator.

Dessutom behöver avlopp och rabatter rensas. Filtren i fläktarna är kolsvarta liksom plasttaket över balkongerna. Takrännorna är igenproppade och vattnet spiller över på fönstren. Flera lister fladdrar, flera kylskåp behöver bytas och en del fläktar går inte att stänga av... Ja, listorna är långa.

- Värden gör bara det som är allra nödvändigast för att det ska fungera, säger hyresgästerna.

Men den beskrivningen känner hyresvärden Sven-Åke Nilsson inte igen. Han säger att han inte fått några klagomål. De han får brukar han skriva upp och åtgärda direkt.

- Jag är överraskad och tycker att det är konstigt att ringa till någon annan i stället för mig, säger Nilsson.

Han känner inte heller igen sig i beskrivningen som en frånvarande hyresvärd.

- I förra veckan var jag ut och såg till att en dam fick ett nytt kylskåp, påpekar han.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons