Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny grupp ska rädda jobben

Annons

För ett par veckor sedan slog beskedet ner som en bomb, 80 jobb skulle bort från Morgårdshammar AB. Ljuset i mörkret var att företagsledningen kunde tänka sig att sälja verkstäderna och därmed skulle huvudparten av jobben kunna räddas.

Ett flertal intressenter har anmält att de är intresserade av att köpa verkstäderna. Bland annat Tommy Andersson, Söderbärke, har uttalat sitt intresse och han skulle köpa verkstäderna tillsammans med ett annat större företag.

- De flesta intressenterna är seriösa enligt min uppfattning, men det finns även lycksökare som vill köpa maskinerna och bara sälja dem vidare, berättar Leif Nilsson.

Vid mötet på fredagen medverkade förutom företagsledningen även representanter från länsstyrelsen, länsarbetsnämnden, tillväxtdelegationen, de fackliga organisationerna och dalariksdagsmän.

Från Smedjebackens kommun fanns Eva Dagvall, Lennart Silfverin och Leif Nilsson med.

- Samtliga parter redovisade på vilket sätt de kan bidraga i den här saken och det hela mynnade ut i att en lite mindre grupp utsågs och den har som uppdrag att sälja verkstäderna, säger Nilsson.

Han poängterar att målsättningen är att hitta någon som vill driva verksamheten vidare och behålla så stor del av personalen som möjligt.

- Det är viktigt att jobben i möjligaste mån blir kvar i Smedjebacken, understryker Nilsson.

I den grupp som bildats kommer Nilsson att ingå och dessutom riksdagsmannen Per Erik Granström, representanter från länsstyrelsen och länsarbetsnämnden samt Morgårdshammar AB:s vd, Dan Sandberg.

Uppdraget från ägaren Danielli är att en försäljning ska vara genomförd till den 31 mars i år.

- Det innebär att vi har mycket kort tid på oss och det är ett problem.

- Det handlar om mycket pengar och det är inte alldeles lätt att hitta en finansiär på så kort tid, fortsätter Nilsson.

Han noterar vidare att det från ägarens sida inte verkar finnas någon rädsla för att de får en konkurrent i en ny ägare.

Morgårdshammars vd bedömer att det finns sex seriösa intressenter som kan bli aktuella som ny ägare.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons