Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny Framtid vill in i riksdagen och få Sverige ut ur EU

Annons

Lars och Eva Strandberg från Sågmyra monterar upp högtalare och gör i ordning flygblad.

Som två av bara drygt en handfull aktiva medlemmar i hela Dalarna lägger de ned både tid och pengar för att arbeta med valrörelsen för det partiet, Ny Framtid.

Vid förra riksdagsvalet fick Ny Framtid 274 röster i hela Dalarna. Att jämföra med socialdemokraterna, som fick en bra bit över 66 000.

- Jag personligen har ingen stark tro på att vi ska kunna ta oss in i riksdagen. Då ska det ske ett under, säger Eva Strandberg.

Hennes make tror att det trots allt finns en liten chans att Ny Framtid kan ta sig in i riksdagen.

- Helt klart. Får vi bara ut vårt budskap så, säger Lars Strandberg.

I går var partiledaren Sune Lyxell på plats i Falun för att hålla torgmöte. Partiets stora fråga är kravet på att Sverige omedelbart ska lämna EU.

- Det kostar Sverige 100 miljarder per år att vara med i EU. Det är huvudorsaken till de omfattande nedskärningarna av välfärden i vårt land, dundrar Lyxell.

De 100 miljarderna får han fram genom att ta medlemsavgiften på 23 miljarder och lägger till 30 miljarder för kostnader för EU-byråkrati, en ökning av kriminalitet, alkohol- och narkotikaproblem när Sverige öppnat sina gränser, och anpassningen av svenska kronan till ecun 1992 som fortfarande kostar Sverige räntor.

- Det kostar inget att gå ur EU. Jag tror att fler och fler kommer att upptäcka att vi har rätt, säger Lars Strandberg.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons