Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny flyglinje norrut

Annons

Trafiken inleds på måndag morgon och bakgrunden är bygget av den nya pappersmaskinen i Kvarnsveden. Det är Skanska som har ett resandebehov för anställda i projektet. Skanska har fått uppdrag i Kvarnsveden och det betyder en hel del resande för byggföretaget.

- Det är viktigt att också andra företag i Dalarna och Norrland nyttjar den nya flygförbindelsen för att få bärkraft säger man från Skanskas sida, berättar Stefan Carlsson.

Flyget pågår på prov under åtta veckor fram till midsommarveckan.

- Visar det sig att andra företag nyttjar "Norrlandslinjen" etableras den permanent till att börja med under hela byggperioden i Kvarnsveden, ungefär ett år.

Det är Nordkalottflyg, med säte i Luleå, som flyger. Maskinen är liten, av typen Piper med plats för sju passagerare. Till en början blir det två flygningar i veckan.

Första och sista arbetsdag, alltså måndag och fredag. Avgång från Luleå tidigt måndag morgon via Örnsköldsvik till Borlänge. Därefter vänder maskinen tillbaka samma väg.

- Fredagar startar flyget strax efter lunch i Luleå och går via Örnsköldsvik, och är framme i Borlänge kl 15.45. För att direkt vända åter mot Norrland klockan 16.15, berättar Stefan Carlsson.

Han säger att man från Dala Airports sida är mycket glada åt det här försöket.

- Vi ser det här som ett kvitto på flygplatsens betydelse för regionen i samband med ny- etableringar av företag.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons