Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny fart i hall-debatten

Annons

Från tekniska kontoret vid Malungs kommun har man förklarat att en gymnastikhall skall byggas upp igen vid Blomsterbäcken eftersom försäkringspengar täcker skadorna efter branden.

En ny sporthall har chefen vid tekniska avdelningen Hans-Göran Larsson förklarat vara alltför dyrt för kommunen. Det finns inte pengar till detta. Men nu har vice ordföranden i barn - och utbildningsnämnden Ann-Louise Eklund gett sig in i debatten och hon har också stöd av idrottsläraren Ola Olsson vid Lillmons skola.

- Vi anser att man måste stanna upp och tänka till och utreda de möjligheter som finns innan man sätter igång att uppföra en gymnastikhall igen vid Blomsterbäcken, säger Ann-Louise Ek-lund.

-Det måste finnas alternativ och det är inte bara att avfärda en idrottshall och säga att den kostar 25 miljoner. Det finns exempel där man byggt idrottshallar betydligt billigare. Ett exempel är Molkom där en fullstor idrottshall byggdes för 16 miljoner förra året, säger Ann-Louise Eklund.

- Det sägs att det är bråttom men det kan inte vara mer bråttom än att man kan utreda ordentligt och se på olika alternativ innan man fattar det slutliga beslutet om hallbyget, anser Ann-Louise Eklund.

Hon menar också att det finns också en annan anledning till att vänta med beslut för att få besked om den utredning som håller på att göras om eventuell fuktskada vid Jofahallen. Om hallen skulle dömas ut står man där igen utan hall.

Om en sporthall ska byggas i Malung kan man heller inte låsa fast sig i att den ska byggas i Sälen eftersom förutsättningen för en idrottshall i Sälen är att näringslivet i Sälen ställer upp i finanisieringen och vad man vet i det fallet lär det inte vara aktuellt i dagsläget.

- Det som har hänt i Malung när gymnastikhallen brann ner är en oförutsedd händelse och när man nu har chansen att göra något riktigt bra är det inte vettigt att låta chansen till förbättrade idrottslokaler rinna ur händerna säger Ann-Louise Eklund.

- Att bara framföra att en idrottshall skulle kosta 25 miljoner är att göra det enkelt för sig och mörklägga andra alternativ som finns eftersom det finns alternativ som är långt billigare och som skulle innebära att barnen får mycket högre kvalité än i dag på undervisningen samtidigt som idrottshallsbehovet för föreningslivet skulle bli tillgodosett, säger Ann-Louise Eklund.

Tidigare har folkpartiet i Malung motionerat för att man skal utreda om en riktig hall kan byggas i det läge som uppstått och ungefär samma tongångar och önskemål finns det från Malungs idrottsråd. Mycket talar för att debatten kring en sporthall i Malung kan bli minst lika intensiv som debatten var en gång i tiden då en ishall skulle byggas i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons