Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny delägare räddar Tallmogården

Annons

- Vi öppnar den 17 januari. Jag kommer de närmaste dagarna att vara sysselsatt med att ringa runt till den gamla personalen, säger Marie Tegnér.

Enligt Tegnér hade företaget före stängningen den 15 december cirka 15 fast anställda. Hon gissar att det nya bolaget till en början kommer att ha omkring tio fast anställda.

Namnet Tallmogården ska behållas och i det nya bolagsnamnet kommer ortsnamnet Sunnansjö att ingå.

- Mer kan jag inte säga för dagen eftersom bolagsnamnet ännu inte är godkänt av Patent- och registreringsverket. Men vi vill ha med Sunnansjö, det är ett så vackert namn, förklarar Tegnér.

- Tallmogården ska ses som en konferensanläggning där sundhet och hälsomat kan erbjudas liksom olika former av kroppsbehandlingar. Men vi måste få fler kunder, säger Åke Ljungberg.

- Sunnansjötrakten är en fantastisk bygd och Tallmogården en fantastisk anläggning. Med rätt skötsel och rätt inriktning så kan vi inte misslyckas. Tallmogården har en enorm potential, säger Marie Tegnér som håller på Tallmogården i alla lägen.

Faktaruta:fakta | bakgrund Tallmogården

Efter att ägaren hastigt avlidit försattes Tallmogården i konkurs i maj 1998. Den 1 oktober samma år tog Åke Ljungberg och Jan Agesand över Tallmogården. Det kom senare att drivas av Tage Hotels, som ägs av Ljungberggruppen Hälsohemmet totalrenoverades och öppnades 1999 som ett spa- och livskvalitetcentrum.

Sommaren 2002 beslutades det att Tallmogården skulle säljas.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons