Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chef till Orrskogen

Annons

- Jag känner att det här ska bli jättespännande och jag hoppas att jag har en del idéer som ska hjälpa till att föra Orrskogen framåt som nöjes- och arrangemangsanläggning. Vi har ju en fantastiskt vacker park och stora lokaler som kan förbättras utan några jättestora ingrepp. Vi har också några stora arrangemang som är hörnstenar i verksamheten, som dansbandsveckan och Skinnarspelet. Men det gäller att vara lyhörd för vad publiken vill ha framöver, säger Mikael.

Mikael är bosatt i Malung sedan sju år tillbaka då kärlekens vindar förde honom hit. Han har sina rötter i värmländska Arvika och efter skolåren där har han skaffat sig en bred bakgrund inom rese- och servicebranschen.

Han har varit reseledare åt fritidsresor och Atlasresor och då jobbat bland annat som solchartervärd på Kreta och Sicilien och med skidturister i de franska alperna. Hos Fritidsresor var han också med 1987 och etablerade det då det för svenskar nya turistmålet Alanya i Turkiet.

I några år har han jobbat som bartender i bland Sälen, i Val Thorens i Frankrike, på Grand hotell i Båstad och i Stockholm.

I ett tiotal år har Mikael arbetat som steward och kabinvärd inom charterflyget, bland annat åt bolagen Transswede och Britannia och med stationering på Arlanda.

- I fem år pendlade jag från Malung och då blev det mycket åkande. Sedan 2000 har jag haft mina jobb här. Först vid mc-

ekiperingen där vi byggde upp ett återförsäljarnät i Sverige och sedan som affärsområdeschef vid Tandådalens fjällhotell i Sälen. Jag har även hunnit med ett halvår som sjukskriven för diskbråck. Det var också en erfarenhet, tidigare tyckte jag nog ofta att det var gnäll då folk klagade på att de hade värk. Nu förstår jag hur det kan kännas, säger Mikael som är opererad och frisk igen.

Han har således många erfarenheter med sig in i sitt nya jobb och riktigt sprudlar av idéer om utveckling.

- Vi har ju flera bra arrangemang, som det i första hand kan gå att förfina och utveckla på så sätt. Vi har en alldeles strålande vacker utomhusscen som står outnyttjad en stor del av sommaren, vi har stora lokaler som det borde gå att fylla mer under veckorna. Jag tror också att vi genom mer samarbete med företag, organisationer och föreningar kan hitta nya vägar för att göra nya arrangemang och locka publik tillbaka till folkparken. Vi har ett rikt musikliv i bygden och folk med kontakter i branschen, och vi har andra duktiga arrangörer som jag vill samarbeta med. Det är viktigt om vi kan få i gång en dialog och med öppna sinnen bolla idéer så att folkparken fortsätter att vara en park för hela folket, säger Mikael.

Han kommer att tillträda sin nya befattning den 1 november och tar då vid efter två verkliga trotjänare: Lars-Enar som basat för parken i närmare 25 år och dennes företrädare Dansar Erik som var parkbas ungefär lika länge.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons