Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chans för politiker att se räddningstjänstens nya utrustning

Annons

I gårdagens tidning gav vi en känga åt de kommunpolitiker som inte "orkade masa sig ut" till räddningstjänstens visning av sin nya utrustning. Centerns Uwe Weigel tycker att ordvalet var i hårdaste laget och att det bara späder på politikerföraktet.

- I inbjudan stod faktiskt att vi kunde välja att komma under måndag eller tisdag, säger Uwe som själv planerade att besöka demonstrationen av utrustningen vid Vansbroskroten under tisdagskvällen.

- De flesta partier har gruppmöten på måndagar före kommunstyrelsens sammanträden och jag är säker på att det förklarar varför bara en politiker dök upp på måndagskvällen, säger Uwe.

Weigel ringer dock senare under dagen och kastar in en brasklapp.

- Nu står jag mellan Vansbro och Mora och växellådan på bilen har havererat, låter han meddela och tillägger att han i värsta fall inte kommer att hinna med att besöka räddningstjänstens visning.

Kanske är det ändå just det han borde satsa på i första hand. Med hjälp av sina nya och kraftiga klippverktyg kanske brandmännen kan klippa loss någon gammal BMW-låda åt den strandsatte Uwe!

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons