Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny camping för KP:s byggjobbare

Annons

- En perfekt lösning för såväl oss som Skanska, säger Olle Davidsson, ordförande i Kvarnsvedens IK som kommer att ha hand om campingens skötsel.

Under första hälften av augusti är det tänkt att husvagnar och husbilar ska ta över de gamla grusplanerna vid Tallmons IP.

Totalt ska där finnas 84 husvagns-platser som alla ska förses med elförsörjning och vara tillgängliga för såväl Skanskas anställda som andra entreprenörer vid bygget. Stugan invid Tallmons IP är tänkt att utnyttjas som kök och hygien-utrymme.

- Den senaste tiden har vi dikat ut för huvudmatningen in. Sedan ska elen dras vidare ut till de olika platserna, förklarar Olle Davidsson som ser mycket positivt på att Kvarnsvedens IK fått uppdraget att handha administration och skötsel av campingområdet.

- Givetvis hoppas vi att uppdraget i slutändan ska generera några extra kronor till klubbens verksamhet. Alla detaljer i avtalet är dock inte spikade än, men glada över uppdraget är vi.

- Vår insats baserar sig på ideella insatser från ledare, spelare och föräldrar. I grova drag handlar det om att se till att området är rent och snyggt samt att gräs och snö röjs.

- Servicen är tänkt att ligga på en relativt låg nivå för att där- igenom kunna hålla hyran nere, säger han.

Tallmons IP ligger också perfekt till för arbetarna vid PM 12-bygget och avståndet är inte längre än att de kan gå eller cykla till jobbet.

- Det är självklart ytterligare en fördel då det kommer att bli riktigt trångt på parkeringsytorna vid KP framöver.

Även om de första hyresgästerna snart rullar in på campingen så tror inte Olle Davidsson att det verkliga trycket infinner sig förrän först till årsskiftet.

- Nej, det är väl först då som bygget vid KP kommer igång riktigt på högvarv. Även om det redan nu är många byggjobbare på plats så är det betydligt fler att vänta.

PM 12-bygget beräknas vara klart hösten 2005 och fram tills dess förblir Tallmons IP också en husvagnscamping.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons