Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny butik för båtentusiaster

Annons

Peter Melin är uppväxt med båtar och att vara på sjön.

– Jag var nog inte många dagar gammal när mamma och pappa släpade med mig ut i en båt, berättar Peter Melin.

Dessutom har han under flera år tävlat med motorbåtar och planerar att göra det ytterligare en säsong.
– Sedan får jag se hur mycket tid som företaget kommer att ta, tävlingssäsongen sammanfaller med den tid som det förhoppningsvis blir som mest att göra i företaget.

Det var också just tävlandet som gjorde att han taget steget över till att börja handla med motorer och tillbehör.

– Den italienska motortillverkare som jag kört för vill komma in på marknaden för den mer vanlige båtägaren, säger Peter Melin.

Han kommer att sälja hela deras program av motorer, från fyra hästkrafter upp till maskiner med över hundra hästkrafter.

Förutom motorer kommer han till en början att ha mest tillbehör och olika båtvårdsprodukter. I ett senare skede kan det även bli aktuellt med att sälja båtar.

– Jag kommer till en början att ha ett utbud av begagnade, när jag vet lite mer kan det bli aktuellt att sälja nya båtar, säger Peter Melin.

Under inledningsfasen kommer han att ha öppet på kvällarna och under helgerna. Han ska ha kvar sitt ordinarie jobb på en mekanisk verkstad i Morgårdshammar.

Lokalen där den nya butiken är inrymd är den lokal på Kyrkogatan där det tidigare var glasmästeri.

– Tillsammans med familjen har jag bildat ett fastighetsbolag och vi har köpt den här fastigheten och ytterligare en till i Smedjebacken.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons