Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny brandsyn på gång

Annons

- Vi kommer säkert överens om en ny handlingsplan och tid för åtgärdande, säger Ejeros.

Det han vet i dagsläget är att några handbrandsläckare har installerats i Siljansgården. Än återstår dock en hel del i fråga om brandskyddet. Det anrika hotellet, gästhemmet, kursgården måste installera automatiskt brandlarm kopplat till SOS alarmering och räddningstjänsten. Vidare måste vissa beklädnader på väggar och tak färdigställas vid utrymningsvägarna. Det rör sig om kostnader mellan 200 000 och 300 000 kronor.

Innehavaren av hotellanläggningen, Signe Alm, överklagade länsrättens beslut om 100 000 kronor i vite och såg till att en handlingsplan togs fram. Så långt var allt gott och väl.

- Jag hade ingenting emot handlingsplanen. Problemet är att ingenting blev gjort.

Räddningschefen understryker att länsrättens beslut om vite gäller än i dag. Snart väntar en ny brandsyn.

- Jag har ringt och förvarnat om att det blir brandsyn i april eller maj. Jag har bett henne att ta fram en handlingsplan för att åtgärda de brandtekniska bristerna.

Krister Ejeros tror på en uppgörelse trots att ärendet tagit så många år att behandla.

- Tre till fyra år är en väldigt lång tid.

Samtidigt menar han att det inte är ovanligt med så långa handläggningstider när det gäller anläggningar av den här storleksordningen.

Även hotellets Signe Alm tror på en positiv lösning.

- Vi är mitt uppe i det. Det kommer att lösa sig, säger Signe Alm, som tycker att det ska bli underbart att ärendet äntligen löses.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons