Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bobstil föddes i vinternatten

Annons

En ny bobstil har sett dagens ljus.

Eller snarare skymtats i vinternattens bleka månsken.

-Den kännetecknas av att skippern ligger på magen på boben, medan de tre crew-medlemmarna sitter ovanpå honom, berättar Inge Kvist i Gåsholmens byalag.

Under nymånens vakande lampa och under ideala förhållanden genomförde Gåsholmens byalag på torsdagskvällen den traditionsrika tävlingen Mejdåsens Downhill Race.

Ett tiotal deltagare hade mött upp och åkte i hisnande fart de omkring 500 metrarna från "vattentornet" och ner i byn. Höga och mjuka snövallar bidrog till att skadorna inskränkte sig till en fläskläpp.

Segrare i den nya klassen Creative Bob Devils var en kvartett ungdomar, som på en snowrace lyckades uppnå dagens eller rättare sagt kvällens bästa tid.

-Stilen är ännu odöpt, men förslag på namn kan lämnas till initiativtagaren Pelle Hindén på Gåsholmen, Björbo, för registrering i IOK, säger Inge Kvist med ett leende.

Han berättar att namnen på medlemmarna i segrarlaget, de fyras gäng, tyvärr måste hållas hemliga eftersom bobåkarna också tillhör hockeyeliten i sin åldersklass.

-Annars kan det här kanske användas emot dem om de någon gång i framtiden skulle vinna OS-guld i ishockey. Ingen vet ju vad Sveriges olympiska kommitté kan hitta på, menar Inge Kvist.

Mer läsning

Annons