Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny biljardhall i ideell regi

Annons

En duns hörs när kön stöter till, och sen ett klick när den vita bollen träffar femman. En dov duns vittnar om att biljardkulan nått sitt mål.

Lokalen ligger i källaren under Posten vid Marnäs torg och där träffas Ludvikas biljardfrälsta ungdomar.

- Vi har en ideell förening som vi startade för att vi ville ha någonstans att vara när den andra biljardhallen stängde, berättar Rickard Skogtoft.

Biljardföreningen har totalt 40 medlemmar och mer än hälften är under 18 år.

Åtta av medlemmarna har delat upp ansvaret för den dunkla lokalen, eller biljardkaféet som den kallas, på vardagskvällar och under helgerna.

- Det är lite svårt att hålla öppet på dagtid eftersom de flesta av oss jobbar, förklarar Rickard.

Men han konstaterar att det inte gör så mycket eftersom ungdomarna går i skolan och inte heller kan spela så mycket på dagtid.

De tre borden, två biljardbord och ett snookerbord, köpte föreningen på avbetalning av ägaren till den gamla biljardhallen som låg i centrum.

Enligt Skogtoft klarar föreningen galant av sina ekonomiska åtaganden.

- Just nu går det riktigt bra. I somras var det sämre, men biljard är ju en riktig vintersport.

- Men vi gör inte det här för att tjäna pengar, utan för att få spela och för att ungdomarna ska få lära sig biljard, säger Rickard och berättar att det finns några killar som är riktigt, riktigt bra.

Och han borde ha koll eftersom han och de andra ideellt arbetande tillbringar sin tid i biljardhallen med att spela med, och dela erfarenheter med de yngre spelarna.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons