Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny badplats - när sligen är borta

Annons

Framför allt har småbarnsfamiljer framfört sin oro för att barnen måste gå eller cykla längs vägen för att komma till badplatsen.

Under åren har dock den ena utredningen efter den andra slagit fast att det inte är hälsosamt att använda den populära sligstranden på den motsatta sidan av sjöns södra del.

I det sammanhanget har det skymtat löften om en flytt av badet invid vägen.

Tekniske chefen, P-O Dahlström, är medveten om att badplatsens läge har diskuterats. Avsikten är och har varit att badet ska lokaliseras till samma plats där sligen finns i dag.

- Men vi kan ju inte göra något förrän sligen är borta.

Det stora saneringsprojektet som myndigheterna efter tiotalet år ännu inte bestämt hur det ska genomföras är således broms-klossen.

Under nästkommande vecka ska det genomföras ytterligare en telefonkonferens mellan kommunen, länsstyrelsen och Naturvårdsverket.

Och då hoppas P-O Dahlström att kommunen ska få gehör för sitt förslag att återgå till den tidigare planen - att åtgärda slighögarna i Silfhyttan för sig.

Den markägarträta angående Gårdmyren (Stollbergsfältet) som är under insegling mellan staten och kyrkan kan i så fall fortsätta, utan att kommunen och Silfhytteborna måste vänta.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons