Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny avkörning vid Blötbergets utfart

Annons

Det finns emellertid inga närmare uppgifter om olyckan. Polisen i Ludvika konstaterar att den inträffade häromdagen och att bilens ägare är hemmahörande i Fredriksberg.

Det är oklart om någon person kom till skada, men bilen erhöll diverse skador vid avkörningen. Bland annat krossades frontrutan och av allt att döma uppstod skador på bilens underrede.

Händelsen aktualiserar det gamla kravet på åtgärder för att skapa förbättrad trafiksäkerhet på den aktuella platsen. En av de som kräver att något radikalt görs är Daniel Friberg från Ludvika. Han vill bland annat att Vägverket skyltar bättre och att en speciell varningstavla för skarp kurva ska sättas upp.

Friberg är en av flera som har råkat illa ut. I november förra året ådrog han sig en besvärande nackskada efter att han missat kurvan och körde rakt ut i terrängen. Saken uppmärksammades i NLT där han var mycket kritisk till såväl gällande hastighetsbestämmelser som avsaknaden av en så kallad kurvridå.

Men Vägverket säger ifrån och hävdar att det inte behövs fler skyltar vid den aktuella utfarten. Det beskedet kommer från Kjell Nyman på kontoret i Falun. Han anser inte att den högsta tillåtna hastigheten med 70 kilometer i timmen behöver trappas ner till 50 respektive 30 dito för att bilisterna ska kunna ta kurvan på ett mer betryggande sätt.

Notervärt i sammanhanget är att den södra utfarten på samma länsväg faktiskt är försedd med en speciell kurvvarning i reflekterande målning. Den utfarten är inte betraktad som någon trafikfälla.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons