Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny asylansökan

Annons

Advokaten Olle Hancock håller på att förbereda en ny asylansökan för familjen Riazat-Anhari. Den kommer att skickas in under nästa vecka, och är sista hoppet för den utvisningshotade familjen.

- Utlänningsnämnden har gjort en märklig och onödigt hård bedömning av asylskälen. Här har vi en kvinna som kritiserat regimen i tal och skrift, både medan hon var kvar i landet och sedan hon kom till Sverige. Vid liknande omständigheter för några år sedan brukade folk få stanna, åtminstone kvinnor som kritiserat förtrycket av kvinnor.

Olle Hancock har kontor i Uppsala och är en erfaren företrädare för flyktingar. Han kommer även att ta upp de humanitära skälen i sin nya ansökan.

- Barnen är oerhört välintegrerade och helt inställda på en tillvaro i Sverige. Tre-fyra år är halva livet för en ung människa, särskilt om de tvingas återvända till en främmande, hotfull miljö kan ett uppbrott vara förödande och fullkomligt oanständigt.

Hancock vågar inte säga om den nya ansökan kan vinna gehör.

- Hade det varit för några år sedan hade jag inte tvekat en sekund, men nu vågar jag inte sia. Utlänningsnämnden har blivit så oerhört hård, det är för jävligt på ren svenska att se vilka bedömningar de gör.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons