Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny, allvarlig skoterolycka

Annons

Enligt uppgift var Malungsbon passagerare och skotern kördes av en jämnårig kvinna. Larmet om olyckan kom till polisen vid tvåtiden på natten. Polisen uppger att kvinnan som körde skotern var nykter men passageraren berusad.

Malungsbon skadades i ryggen och fördes till Mora lasarett där han för närvarande vårdas . Hur olyckan gått till har polisen i dagsläget ingen klar bild över utan man kommer att höra en del personer som fanns i trakterna av Rönnhällsjön där olyckan inträffade.

- Förmodligen har skotern åkt mot en sten som stuckit upp ur isen och då har mannen kastats av skotern, säger Göran Tenn.

Men det finns en del oklarheter kring skoterolyckan och utredningen kommer att fortsätta, säger polisman Göran Tenn.

Efter olyckan fick de skadade hjälp av personer som fanns vid Rönnhällsjön och de transporterade också den skadade fram till vägen där han hämtades av ambulans.

Det här är tredje svåra skoterolyckan i vinter i Malung och Lima. Den här gången kunde det ha gått mycket illa om det inte hade funnits hjälp på platsen. Två av de tre olyckorna har skett nattetid och en på dagtid. Också vid de två andra skoterolyckorna uppstod personskador.

Det kan i sammanhanget nämnas att det fanns ett stort antal skotrar i trakterna av Rönnhällsjön den här natten och flera av dem hade varit ute och tittat på Svenska rallyt och var på hemväg från detta.

Efter de senaste dagarnas blidväder kan också isarna vara förrädiska på sina håll och polisen varnar och man bör inte åka ut på isarna om man inte med säkerhet vet att de är bärkraftiga.

Under veckan kommer polisen att fortsätta utredningen kring senaste skoterolyckan och en del förhör kommer att göras med personer som funnits på platsen natten till lördagen då olyckan inträffade.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons