Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu växer Clas Ohlsons så det hörs

Annons

Att jättesatsningen blev just i Insjön har det aldrig varit någon tvekan om.

- Vi har inte tittat på andra alternativ.

Enligt Lars Wallén rör det sig om en satsning för framtiden. Ett sätt att vara väl förberedd inte minst logistiskt för kommande expansion, men också att göra det hela än mera effektivt.

Det var småkyligt på byggarbetsplatsen när Falu Kuriren gjorde ett besök. Platschef Bengt Hagberg menar att bygget gått väldigt bra hittills. Det enda problemet i dagsläget är att tjälen ställer till det en del.

En av de cirka 35- arbetarna, Sven Oskarsson, kan snart lägga 40 års byggjobb till handlingarna. I maj går han i pension. Han passar på att visa runt på det gigantiska bygget och pekar upp mot taknocken där en taklagskrans hängts upp. I nästa vecka är det meningen att det ska bli fest. Han pekar på de enorma stöttorna längs centrallagrets långsida.

- Det gick åt 48 kubikmeter betong för varje fotplatta till de fem stöttorna, säger han. Totalt har det hittills gått åt över 1 000 kubikmeter betong.

Det automatiska kranlagret med de jättelika stöttorna ska se till att byggnaden inte kommer i svaj. Några tecken på stagnation för Clas Ohlson finns inte. Något som för övrigt inte varit aktuell under företagets 86-åriga historia.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons