Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar sommar och sol

Annons

Eventuellt tar de sig ett bad i sjön Saxen på eftermiddagen, om vädret fortfarande är vackert.

Programmet startade med inmarsch till "Äppelbo gånglåt" och "En vänlig grönskas rika dräkt", som bokstavligen, i vacker kvällssol och 23 plusgrader, kändes mitt i prick.

Platsen bakom skolan var välfylld. Dels av elever, dels av föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar samt annan support, som i flera fall tagit semesterstolen med sig till tunet framför de gamla lärarbostäderna.

Det var fest.

Stor fest. Och där årskurserna bytte av varandra med välkända låtar. "Idas sommarvisa", "Krokodilen", "En Gammal Amazon", "All my loving", "Kom och ta mig¥ är bara ett axplock ur den repertoar som de bjöd upp till.

De elever som under läsåret 01/02 klarat skolans klassiker, 31 stycken, belönades med den eftertraktade t-shirten. Nio elever fick diplom för trafikvett och Hampus Lindahl uppvaktades för ett föredömligt kamratskap.

Rektor Ylva Haag prisade eleverna och pekade på förtjänsterna med en liten skola som Saxdalens, med ett 80-tal barn och ungdomar från förskolan upp till årskurs 6. De senare, som till hösten börjar i Grängesberg, önskade hon extra lycka till på vägen ut i vuxenlivet.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons