Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tystnar musiken

Annons

Sommarkören är stommen i veckoprogrammet. Ensemblen väcks till liv lagom till varje musikvecka och i körmatrikeln finns ett vackert antal som medverkat varje gång.

Vad är det som gör att man deltar år efter år?

- För att det är så trevligt, konstaterar en körmedlem.

Och märkvärdigare än så behöver det ju inte vara.

- Dessutom sjunger vi ju Guds lov, säger en annan medlem.

Faktum är att Sommarkören blivit en trivsam och lättsam liten institution i det andliga Sommarmalung. Många deltagare åker till bygden just under körveckan för att kunna medverka. Utöver hemmasångarna och övriga från Dalarna så finns också mer långväga sångare. Närkingska Kumla, västmanländska Heby, värmländska Hagfors och Rengsjö, Hälsingland är några av hemadresserna för sommarsångarna.

Det är flera krafter som under åren hållit i taktpinnen för kören. Och variationen på den punkten berikar.

- Alla har ju haft olika saker att ge, menar en stämma.

Till årets körupplaga anlitades Skånesångaren Dan-Inge Olsson - känd från tv-programmet "Minns du sången?" - som kördomptör. Och han får idel rosor för sin insats.

- Han var toppen, fastslår en Sommarkörmedlem.

Dan-Inge och Sommarkören hade en hel del uppdrag under körveckan. Det var få inslag som inte såg den konstellationen på uppträdandelistan.

Fler fina programpunkter har avverkats men frågan är om inte onsdagskvällens begivenhet i Lillmokyrkan kan göra anspråk på att vara den mest lyckade. En fullknökad kyrka tog del av programmet "En salig blandning" och musikmixen lockade en och annan besökare även utanför de andliga reviren.

Det tycks i huvudsak varit en lyckad vecka. Synd dock att lördagens gospelkonsert fick utgå på grund av sjukdom i gospel-leden. Dan-Inge med Sommarkören ersatte dock.

Söndagens avslutning ruckades också en aning. Den var planerad att äga rum i Grönlandsparken men vädergudarna var inte inne på den linjen och Lillmokyrkan fick utgöra reträttort.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons