Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar hockeyn plats i kommunfullmäktige

Annons

Sent i går kväll jublade centeranhängarna vid valvakan i Walléngården på Åkerö.

Den givna segern var säkrad, ja rent av förstärkt med knappt en procent, trots att partiet genomgått en svettig mandatperiod med flera svåra och hårt kritiserade beslut.

Supporterklubben Leksand Superstars ordförande Torbjörn "Tobbe" Olsson var på plats och firade sin första politiska framgång. Han är en av nykomlingarna i det 19-mannalag som ska representera centern i kommunfullmäktige kommande fyra år.

- Det känns spännande och det ska bli kul att få vara med och se hur det går till, säger han.

Det har gått ett par år sedan supporterledaren började intressera sig för politik. Det var just i rollen som supporterklubbens ordförande han involverades i planeringen av midsommarfirandet i Leksand.

- Vi diskuterade mycket som gjorde att jag började engagera mig i samhällsfrågor som ju i slutändan faktiskt är politiska frågor, förklarar han.

Och när en av centerns veteraner, Lasse Nygård, kom med en inbjudan var inte gensvaret långt borta.

- jag är en visionär som vill vara med och bidra till nytänkande på alla områden och jag lovar att inte sitta tyst i fullmäktige heller, säger han.

Fritids- och ungdomsfrågor är områden som intresserar mest. Som representant för Leksands största parti är det inte helt otänkbart att han får en plats i någon av de nämnder som bevakar hans två hjärtefrågor.

De dubbla stolarna då? Hockey och politik? Jodå, Olsson har tänkt på det och är medveten om att han kan få kritik.

- Men jag lovar att jag kan hålla isär det här. Hamnar jag i jäv så avstår jag bara från att delta i beslutet, säger han och fortsätter:

- Samtidigt är det viktigt att påpeka att vi är en klubb som är helt skild från LIF, även om vi givetvis är intresserad av hur det går för vårt lag.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons